Eläinfysioterapeutti

elainfysioterapeutti

Eläinfysioterapeutti Heidi Ekroos

terapeuttiOlen vuonna 2007 valmistunut fysioterapeutti ja suorittanut eläinfysioterapian erikoistumisopinnot Satakunnan ammattikorkeakoulussa vuonna 2012. Minulla on myös eläinakupunktion koulutus. Aloitin eläinfysioterapian työt vuoden 2013 alusta. Pääasiassa teen koirien fysioterapiaa. Minulla on pitkä tausta sekä koirien, kissojen, että hevosten kanssa toimimisesta. Omaa arkeani piristävät tällä hetkellä suomenlapinkoira Kelmi sekä Thulen Minihusky Jekku. Ratsastusta harrastan säännöllisen epäsäännöllisesti. Ihmisten fysioterapian parissa olen työskennellyt vuosina 2008-2020.

Olen Suomen Eläinfysioterapeutit ry:n jäsen. Eläinfysioterapeutti on henkilö, jolla on fysioterapeutin ammattitutkinto sekä eläinfysioterapian täydennyskoulutus. Valitettavasti ”eläinfysioterapeutti”-ammattinimikettä ei ole vielä lailla suojattu ja nimikettä saatetaan käyttää väärin perustein. Eläinfysioterapeuttia valitessa kannattaa tarkistaa palveluntuottajan koulutuspohja. Sen voi tarkistaa osoitteesta www.suomenelainfysioterapeutit.fi.

Samasta osoitteesta löydät myös ajankohtaisen listan ammattia harjoittavista eläinfysioterapeuteista. Eläinfysioterapeutin on hallittava eläimen lajikohtainen anatomia ja fysiologia, liikkumisen biomekaniikka sekä eläimen käyttäytyminen, ja hänellä on laaja tietämys eläinten tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöistä ja vammoista, kivusta, kudosten patofysiologiasta ja paranemisprosesseista. Fysioterapian eettiset ja lailliset periaatteet ohjaavat eläinfysioterapian toteutusta. Eläinfysioterapeutit toimivat tiiviissä yhteistyössä eläinlääkäreiden kanssa.